چای یا قهوه کدام برای سلامت استخوان مفید است؟
خود درمانی: چای و قهوه هر دو عموما برای سلامت انسان مفید هستند. با این وجود، طبق یک مطالعه اخیر، وقتی صحبت از سلامت استخوان می شود، چای امکان دارد کمی در صدر قرار گیرد.
به گزارش خود درمانی به نقل از خبر آنلاین، وقتی صحبت از رسیدن به اهداف حرفه ای، رویارویی با موانع شخصی و لذت بردن کامل از زندگی می شود، چای و قهوه به مثابه سوخت هایی هستند که موتور ما را به حرکت در می آورند. در جدیدترین تحقیقات آشکار شده که کدام یک از این دو نوع نوشیدنی محبوب برای سلامت استخوان ها مناسب تر و کدام یک مناسب نمی باشد.
همشهری آنلاین نوشت: در صورتیکه قهوه و چای از نظر طعم خوشمزه و از نظر اثرات مثال زدنی برای سلامت هستند، تحقیقات پی درپی درحال تحلیل و بررسی تاثیر آنها هستند. از سلامت روان گرفته تا قدرت جسمی، چای و قهوه بر هر دو تاثیر می گذارند اما همیشه تاثیرات این دو هم مثبت نیست.
چای یا قهوه: کدام بهتر است؟
چای و قهوه هر دو عموما برای سلامت انسان مفید هستند. با این وجود، طبق یک مطالعه اخیر، وقتی صحبت از سلامت استخوان می شود، چای امکان دارد کمی در صدر قرار گیرد. علاوه بر این، قهوه زیاد، بخصوص ۵ فنجان یا بیشتر، امکان دارد تاثیر منفی بیشتری بر استخوان های شما داشته باشد. محققان دانشگاه فلیندرز در استرالیا داده های مطالعه شکستگی های پوکی استخوان، مبتنی بر تحلیل و بررسی مداوم نزدیک به ۱۰ هزار زن ۶۵ سال به بالا را مشاهده نمودند. آنها میزان مصرف چای و قهوه و تراکم مواد معدنی استخوان در لگن و گردن استخوان ران آنها را ثبت کردند.
نتایج تکان دهنده
یافته های این مطالعه در مجله «نوترینتز»( Nutrients) منتشر گردید و محققان دریافتند که در بازه زمانی ۱۰ ساله، اشخاصی که چای می نوشیدند، تراکم مواد معدنی استخوان لگنشان کمی بیش از اشخاصی بود که قهوه می نوشیدند.
رایان لیو، یکی از نویسندگان این مطالعه، به واشنگتن پست اظهار داشت: ما دقیقاً نمی دانیم که چرا چای نسبت به قهوه اثر محافظتی بیشتری دارد. با این وجود، طبق تحقیقات موجود در سلول ها، این می تواند به علت ترکیباتی مانند کاتچین باشد که چای می تواند سلول های استخوان ساز را تحریک کند و منجر به تراکم مواد معدنی استخوان بالاتر شود.
چرا قهوه نه؟
در مورد قهوه، محققان متوجه نکته جالبی شدند. مصرف متوسط، حدود دو تا سه فنجان در روز، اثرات منفی بر تراکم مواد معدنی استخوان نداشت. اما ۵ فنجان یا بیشتر با کاهش سطح تراکم مواد معدنی استخوان مرتبط بود.
چرا سلامت استخوان مهم است؟
کاهش تراکم مواد معدنی استخوان، خطر مبتلا شدن به پوکی استخوان را در فرد می افزاید. علاوه بر این، نازک شدن تدریجی استخوان ها با بالا رفتن سن، آنها را بیشتر در معرض شکستگی قرار می دهد. با این وجود، یادآوری این نکته لازم است که پوکی استخوان یک بیماری چند عاملی است، به این مفهوم که عواملی مانند سابقه خانوادگی، مصرف الکل، مصرف دخانیات، نژاد و قومیت هم در احتمال مبتلا شدن به آن نقش دارند.
باید به چای روی بیاورید؟
مایکل هولیک، استاد غدد درون ریز، دیابت، تغذیه و مدیریت وزن در دانشکده پزشکی چوبانیان و آودیسیان دانشگاه بوستون، که در این مطالعه شرکت نداشت، اظهار داشت: درست است که چای کمی در تراکم مواد معدنی استخوان مفید می باشد، اما این تفاوت آنقدر کوچک است که از نظر بالینی امکان دارد واقعاً مهم نباشد. به مصرف چای خود ادامه دهید و با این وجود مراقب مصرف قهوه خود باشید. این با سفارش های سازمان غذا و دارو بر مبنای عدم مصرف بیشتر از ۴۰۰ میلی گرم کافئین در روز همسو است.
منبع: selftherapy.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب