اخطار مهم یک مقام وزارت بهداشت در رابطه با سگ و گربه

اخطار مهم یک مقام وزارت بهداشت در رابطه با سگ و گربه

به گزارش خود درمانی، رئیس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه میوه جات و سبزی های آلوده به مدفوع سگ و گربه و حیوانات وحشی می تواند باعث انتقال آلودگی های انگلی به انسان شود، اظهار داشت: مصرف لبنیات غیرپاستوریزه می تواند باعث مبتلا شدن به تب مالت شود.



به گزارش خود درمانی به نقل از خبر آنلاین، قباد مرادی، به مناسبت روز جهانی بیماریهای زئونوز، به تشریح برخی نکات کلیدی در زمینه پیش گیری از بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان، پرداخت و اظهار داشت: بیماری کشنده و دلخراش «هاری» از راه گزش و بزاق حیوانات هار مانند، سگ، گربه، روباه و دیگر حیوانات هار به انسان انتقال می یابد.

تسنیم در خبری نوشت: بنابراین باید در برخورد با حیوانات وحشی مهاجم و دارای علایم بیماری، مراقب گازگرفتگی بوده و در صورت وقوع گازگرفتگی توسط حیوان، برای واکسیناسیون و دیگر اقدامات درمانی فورا به واحد مراقبت و پیشگیری هاری در مرکز بهداشت شهرستان رجوع کنید.

لزوم مراقبت های منظم پزشکی حیوانات اهلی خانگی


وی اضافه کرد: حیوانات اهلی خانگی یا سگ های گله باید به شکل منظم توسط درمانگاه های دامپزشکی معاینه و ضد بیماری واکسینه شوند.

مرادی اشاره کرد: نگهداری حیوانات خانگی مانند سگ و گربه بدون مراقبت دامپزشکی علاوه بر بیماری هاری، می تواند سبب انتقال بیماریهای انگلی مانند کیست هیداتید و توکسوپلاسموز شود. بنابراین، این حیوانات باید به صورت منظم زیر نظر دامپزشک معاینه و داروهای ضدانگلی دریافت نمایند.

رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت اشاره کرد: محل نگهداری حیوانات خانگی باید مرتباً تمیز و ضدعفونی شده و از تماس کودکان و زنان آبستن با آنها پرهیز و از تماس حیوانات خانگی با حیوانات وحشی و ولگرد، جلوگیری شود.

وی همینطور تصریح کرد: برای قطع چرخه زندگی انگل ها و پیش گیری از انتقال بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، ضمن ممانعت از کشتار قاچاق دام، ضایعات کشتارگاهی بخصوص قسمت های آلوده به کیست های انگلی باید از دسترس حیواناتی مانند سگ و گربه و حیات وحش، دور باشد.

مرادی با اعلان اینکه میوه جات و سبزی های آلوده به مدفوع سگ و گربه و حیوانات وحشی دیگر می تواند باعث انتقال آلودگی های انگلی و میکربی مثل کیست هیداتید، توکسوپلاسموز و عفونت ها و مسمومیت هایی به انسان شود، اضافه کرد: میوه و سبزی پیش از مصرف باید با بهره گیری از چند قطره مایع ظرفشویی در یک ظرف آب، کاملا شسته و با بهره گیری از موادضدعفونی کننده مناسب ضدعفونی و سپس مصرف شوند. همچنین، باید مراقب آلودگی های متقاطع مانند آلودگی ناشی از کارد یا میز یا تخته گوشت آلوده در آشپزخانه، باشیم.

وی اظهار داشت: گوشت قرمز باید از فروشگاه ها و قصابی های مجاز که واجد شرایط بهداشتی و دارای مهر دامپزشکی روی لاشه هستند، تهیه شود. مصرف گوشت های غیرمطمئن بخصوص به صورت کبابی و نیم پز می تواند باعث انتقال آلودگی های باکتریایی و انگلی به انسان شود.

گوشت طیور مورد تایید دامپزشکی مصرف کنید


وی با اعلان اینکه گوشت طیور فاقد بسته بندی مورد تائید دامپزشکی یا در صورت نگهداری در شرایط نامناسب و انقضای تاریخ مصرف، می تواند باعث بیماری و مسمومیت های غذایی مصرف کننده شود، افزود: مصرف شیر و سایر فرآورده های لبنی غیرپاستوریزه مانند پنیرهای محلی و بستنی های سنتی تهیه شده از شیر غیرپاستوریزه می تواند باعث مبتلا شدن به بیماری خطرناک تب مالت (بروسلوز) و دیگر عفونت های گوارشی خطرناک شود بنابراین از مصرف شیرخام، پنیر محلی، بستنی سنتی و دیگر محصولاتی که از شیر خام و غیرپاستوریزه تهیه می شوند، باید جداً اجتناب شود.

رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت اشاره کرد: تماس مستقیم دامداران با جنین های سقط شده و ترشحات زایمان دام های مذکور می تواند باعث انتقال بیماری هایی مانند تب مالت شود، بنابراین، هنگام تماس با دام ها باید نکات بهداشتی رعایت شود.

وی عنوان کرد: برخی از بندپایان مانند کنه، می توانند باعث انتقال بیماریهای خطرناکی مثل تب های خونریزی دهنده (تب کریمه کنگو) به انسان شوند. بنابراین، باید محل نگهداری دام های اهلی مانند گاو، گوسفند و بز در اماکن روستایی از محل زندگی انسان جدا و مرتبا با سمپاشی مناسب از بندپایان ناقل مثل کنه، پاکسازی شود. همچنین، دامداران باید از تماس دست با کنه یا له کردن آنها با دست خوداری کنند.

مرادی اشاره کرد: اشخاصی که به اقتضای شغلی با حیات وحش در تماس اند مانند، دامپزشکان و تکنسین های دامپزشکی و محیط بانان و یا کارکنان باغ وحش ها، باید ضمن رعایت مراقبت های محافظتی لازم، واکسن های ضروری مانند واکسن هاری را دریافت نمایند.

رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت درمورد سفارش های پیشگیرانه در مورد بیماریهای مشترک انسان و حیوان بخصوص بیماریهای تب مالت، تب خونریزی دهنده کریمه کنگو و هاری، بیان کرد: از خرید دام زنده و یا گوشت هایی که به شکل غیربهداشتی ذبح و عرضه می شوند، خودداری کنید؛ دام زنده را از مراکز عرضه مجاز تحت نظر دامپزشکی خریداری کنید؛ از ذبح دام در منازل و معابر عمومی خودداری کنید؛ به هیچ وجه دامی را که دارای علایم بیماری و ناخوشی است، ذبح و مصرف نکنید؛ گوشت تازه ۲۴ ساعت و جگر و سایر امعاء و احشاء دامی، ۴۸ ساعت پیش از مصرف، در دمای ۴ درجه سانتیگراد نگهداری شود.

وی اضافه کرد: از مصرف گوشت و جگر خام و نیم پز خودداری کرده و غذاهای کاملا پخته شده را مصرف کنید؛ از دستکاری، کندن و یا له کردن کنه های موجود بر روی دام ها خودداری کنید؛ از تماس با خون حیوان ذبح شده بر روی اندام های بدن خودداری کنید؛ از مصرف فرآورده های لبنی غیرپاستوریزه (شیر، پنیر، بستنی و خامه) خودداری کنید.

مرادی همینطور اظهار داشت: از تماس، نزدیک شدن و غذا دادن به حیواناتی از قبیل سگ و گربه خودداری کنید؛ در صورت گزیدگی یا خراش توسط حیواناتی از قبیل سگ و گربه و سایر پستانداران، ضمن شستشوی محل گزیدگی با آب و صابون به مدت ۱۵ الی ۲۰ دقیقه، سریعا جهت دریافت واکسن ضد هاری به مراکز مراقبت و پیشگیری هاری رجوع کنید.

از مار و عقرب دوری کنید


وی افزود: در صورت مشاهده مار و عقرب و حشرات زهرآگین، از نزدیک شدن و یا دستکاری آنها خودداری کنید؛ در صورت گزش توسط مار و عقرب، جهت انجام اقدامات درمانی و تزریق سرم ضد زهر، به اورژانس بیمارستان رجوع کنید و به منظور ممانعت از نیش پشه ها و پیش گیری از مبتلا شدن به بیماریهای منتقله از حشرات از قبیل سالک، از وسایل حفاظت فردی مانند، پمادهای دور کننده حشرات و لباس هایی با آستین بلند، استفاده کنید.









۲۲۳۲۱۷


1404/04/17
12:18:46
5.0 / 5
20
تگهای خبر: آنلاین , بهداشت , بیمار , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۱
خود درمانی خود درمانی
selftherapy.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خود درمانی محفوظ است

خود درمانی

درمان و بهداشت
خود درمانی کلید تغییر، در دستان شماست