چه غذاهایی فشار خون را پایین می آورند؟
به گزارش خود درمانی، فشار خون در اکثر موارد نشانه خاصی ندارد، اما در صورتیکه درمان نشود، به عروق و اعضای حیاتی بدن صدمه می زند؛ ازاین رو باید سبک زندگی و عادات غذایی را بگونه ای تنظیم کنید تا از این بیماری خاموش در امان بمانید.
به گزارش خود درمانی به نقل از ایسنا، به همین دلیل معمولاً به فشارخون قاتل خاموش گفته می شود. باید توجه کرد که پیاده روی در کاهش فشار خون و همینطور پیش گیری از مبتلا شدن به آن بسیار موثر است. برای کنترل وزن و فشارخون خود، روزانه ۳۰ دقیقه به صورت تند پیاده روی کنید.
در عین حال باید توجه کرد که برخی مواد غذایی می توانند به صورت طبیعی فشارخون را پایین بیاورند؛ کرفس، پیاز، سیر، شنبلیله، چای سبز، خرما، گلابی، زیتون و برگ زیتون، تره فرنگی، سویا، گوجه فرنگی، گریپ فروت و لیموترش از این جمله اند؛ اما یادتان باشد که مصرف این مواد اصلا به مفهوم قطع درمان دارویی نیست. بد نیست برای مصرف این مواد، نظر پزشک خویش را هم جویا شوید؛ بخصوص در مورد گریپ فروت؛ چونکه این میوه می تواند غلظت برخی داروهای فشارخون را بالا ببرد و عوارض جانبی آنها را تشدید کند.
تامین پتاسیم برای بیماران مبتلا به فشارخون بالا ضرورت دارد. بر این اساس مواد غذایی مانند موز، آناناس، زردآلو، انجیر، گریپ فروت، هلو، انگور، آلو، سیب زمینی، سیر، بروکلی، کدوسبز، قارچ، گوجه فرنگی، انواع سبزیجات و حبوبات از منابع خوب پتاسیم هستند.
افرادی که فشار خون بالا دارند، باید توجه داشته باشند که از آنجائیکه درحین پخت غذا از نمک استفاده می شود، دیگر ضرورتی ندارد هنگام صرف غذا، دست به نمکدان ببرید. می توانید از گلپر، آویشن، مرزه، ترخون، ریحان یا نعناع خشک یا کنجد بعنوان جانشین های نمک استفاده کنید. سیر، لیموترش تازه و آب نارنج هم برای بهبود طعم غذا و کاهش مصرف نمک مناسب اند.
در تهیه غذاهای آماده و نوشابه ها هم سدیم فراوانی به کار می رود. از آنجاییکه سوسیس، کالباس، فرآورده های گوشتی، چیپس و سایر تنقلات شور، ماهی دودی یا کنسرو شده، انواع سس ها و... حاوی نمک فراوان هستند، ازاین رو افراد دارای فشار خون بالا، باید مصرف شان را محدود کنند.
افراد دارای فشار خون بالا، در بین وعده ها و بعنوان تنقلات، به جای مصرف چیپس و پفک، چوب شور و سایر تنقلات دارای نمک، از ذرت بدون نمک یا مغزها شامل بادام، پسته، فندق و گردو البته از نوع خام بهره گیرند.
از آنجایی که کاهش مصرف چربی، در کاهش وزن بدن و کنترل فشارخون تأثیر زیادی دارد، بیماران مبتلا به فشار خون از یک رژیم غذایی با چربی محدود بهره گیرند. روغن هایی با منبع حیوانی مثل پیه، دنبه و کره را کمتر مصرف کرده و به جای آنها از روغن های گیاهی مایع مانند روغن ذرت، کلزا و آفتابگردان استفاده کنید.
محصولات لبنی (شیر، ماست و پنیر) کلسیم فراوانی دارند، ویتامین های متنوعی هم در آنها وجود دارد؛ اما باید سراغ انواع کم چرب آنها بروید.
همچنین حبوبات سرشار از فیبرهای محلول در آب هستند و استفاده از آنها می تواند به کاهش فشارخون کمک نماید و همینطور تأمین کننده پروتئین مورد نیاز بدن باشد.
در بین انواع گوشت ها، ماهی بهترین انتخاب برای بیماران مبتلا به فشار خون است. چربی ماهی نه تنها باعث عوارض قلبی عروقی نمی گردد، بلکه به سلامت قلب و عروق کمک می نماید. همینطور مرغ، ماهی و گوشت فاقد چربی و تازه بسیار مناسب تر از انواع دودی، کنسروی یا فرآوری شده هستند.
نوشیدنی های حاوی کافئین از قبیل قهوه، چای و نوشابه ها سبب افزایش فشارخون می شوند و باید در حد اعتدال مصرف شوند. می توانید به جای آنها از انواع چای و دم کردنی های گیاهی یا دوغ کم نمک استفاده کنید.
بیماران مبتلا به فشار خون تا حد امکان غذاها را به صورت آب پز، بخارپز یا کبابی تهیه کنند و از سرخ کردن مواد غذایی اجتناب کنند.
پیاده روی در کاهش فشارخون و همینطور پیش گیری از مبتلا شدن به آن بسیار موثر است. برای کنترل وزن و فشارخون خود، روزانه ۳۰ دقیقه به صورت تند پیاده روی کنید.
بنابر اعلام دانشگاه علوم پزشکی تهران، باید توجه کرد که خیلی از مواد غذایی که ظاهرا شور نیستند، در واقع نمک دارند. انواع بیسکوئیت ها، کلوچه ها، سبزیجات کنسرو شده، سس های سالاد، پنیرها، انواع نان ها و غلات صبحانه و... همچون این مواد هستند. مراقب نمک پنهان موجود در غذاهایی که مصرف می کنید، باشید.
منبع: selftherapy.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب