هشدار درباره رمدسیویر های تقلبی در بازار آزاد

هشدار درباره رمدسیویر های تقلبی در بازار آزاد

مدیر داروخانه شهید كاظمی دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی درباره داروی «رمدسیویر» كه بتازگی از آن بعنوان داروی درمان كرونا نام برده می شود، اظهار داشت: هنوز درمان قطعی برای كرونا در دنیا كشف نشده است و این دارو را نمی توان بعنوان درمان قطعی محسوب كرد.



به گزارش خود درمانی به نقل از ایسنا، دکتر روزبه پورضیایی با اعلان اینکه مطالعات مختلف در ایران و سایر کشورها درباب تاثیرات «رمدسیویر» بر کنترل ویروس کووید-۱۹ در بیماران صورت گرفته است، اظهار داشت: برمبنای تحقیقات انجام شده، مصرف داروی «رمدسیویر» میزان مرگ و میر بیماران را خصوصاً در موارد حاد می کاهد همین طور برخی از این دارو از طرف سازمان بهداشت جهانی به ایران ارسال شده و مطالعاتی در کشور ما در بیمارستان های سینا و مسیح دانشوری روی این دارو در حال انجام می باشد.

وی اظهار نمود: متاسفانه بتازگی نمونه های تقلبی این دارو در بازار آزاد مشاهده شده که حتی بسته بندی آن هم مربوط به شرکت های تولید داخل است و روی آن برچسب های تقلبی دارو به صورت کاملا ناشیانه ای به چشم می خورد. این نمونه ها متاسفانه به قیمت های بسیار گزاف در بازار آزاد در اختیار بیماران قرار می گیرد.

پورضیایی درباره عوارض مصرف این داروهای تقلبی اظهارکرد: نمی توان بطور قطع گفت استفاده از این داروهای تقلبی چه عوارضی به دنبال دارد چونکه اطلاعاتی از ترکیبات آن در دسترس نیست اما عوارض جبران ناپذیری که این داروها به سبب منقضی شدن به دنبال خواهند داشت، غیر قابل چشم پوشی و مصرف آنها ممکنست عوارض حاد و شدیدی به دنبال داشته باشد.

وی در ادامه ضمن سفارش اکید به تهیه داروی «رمدسیویر» از مراکز درمانی معتبر اشاره کرد: هم اکنون این دارو برای درمان بیماران سرپایی و بستری در کشور توزیع نمی گردد. از طرفی سازمان غذا و داروی کشور در حال تامین ماده اولیه این دارو است و چند شرکت دارویی داخلی نیز در حال کوشش برای تولید آن هستند.

مدیر داروخانه شهید کاظمی افزود: از شروع شیوع ویروس کووید-۱۹ در کشور تابحال مطالعات مختلفی روی داروهای مختلف برای درمان کرونا انجام شده است و در نتیجه این تلاش ها داروهایی همچون هیدروکسی کلروکین، اسلتامیویر یا تامی فلو، آزیترومایسین، ریباویرین و کلترا وارد پروتکل درمانی شدند که با وجود اثرات مثبت، استفاده از بعضی از این داروها در مطالعات بیشتر رد شد. تمام تلاش تیم درمان حتی داروسازان بر این است که هر چه سریع تر نتایج مطالعات جمع بندی شود.

وی با اشاره به اینکه تاثیرات تمام داروهای مطرح برای درمان کرونا نیاز به مطالعات تکمیلی دارد، اظهار داشت: به همت سازمان غذا و دارو، دپوی دارویی مناسب از تمام فرآورده های مطرح تهیه شد و هم اکنون هیچ گونه کمبودی در این خصوص نداریم.

پورضیایی با اشاره به روند تولید دارو و واکسن بیماری ها در مراکز تحقیقاتی اظهار داشت: هر دارو یا واکسن تولید شده در مجامع تحقیقاتی باید سه فاز مطالعاتی که فاز سوم، فاز انسانی است را پشت سر بگذارد تا مجوز ورود به بازار را دریافت کند و در دسترس تمام بیماران قرار بگیرد که این مراحل مطالعاتی بسیار زمان بر است.

وی افزود: خوشبختانه چند شرکت دارویی در دنیا به نتایج مثبتی در مورد واکسن بیماری نوظهور کرونا دست یافته اند و در حال انجام مطالعات مختلف روی این فرآورده هستند اما اعلام زمان دقیق تولید انبوه و توزیع این واکسن در بازار جهانی امکان پذیر نیست البته امیدوار هستیم هرچه سریعتر این اتفاق بیفتد و ما بتوانیم واکسن کرونا را در دسترس عموم مردم قرار دهیم.

پورضیایی در آخر ضمن اشاره به تمرکز داروخانه شهید کاظمی بر توزیع داروهای بیماران شیمی درمانی، پیوند اعضا و بیماران خاص بعنوان داروخانه مرجع دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اظهار داشت: از شروع شیوع ویروس کرونا در کشور، داروخانه شهید کاظمی فضایی را به صورت مستقل برای پاسخ به تقاضای بیماران کرونایی اختصاص داد تا امکان سرایت به سایر مراجعان فراهم نشود.




1399/04/23
20:30:37
5.0 / 5
2244
تگهای خبر: بهداشت , بیمار , بیماری , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳
خود درمانی خود درمانی
selftherapy.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خود درمانی محفوظ است

خود درمانی

درمان و بهداشت