سخنگوی سازمان انتقال خون مطرح كرد

خطر مبتلا شدن به بیماری های ویروسی با قمه زنی، خون اهدا كنید

خطر مبتلا شدن به بیماری های ویروسی با قمه زنی، خون اهدا كنید

خود درمانی: سخنگوی سازمان انتقال خون ایران جزئیات طرح ˮنذر خونˮ در ماه محرم را شرح داد و در عین حال ضمن توضیح عوارض قمه زنی، از مردم خواست بجای چنین اقداماتی، خون اهدا كنند.


دكتر بشیر حاجی بیگی در گفت وگو با ایسنا، درباره طرح "نذر خون" كه هر سال در روزهای محرم در سازمان انتقال خون برای داشتن اهدای خون كافی در كشور، برگزار می شود، اظهار داشت: در سال های اخیر شاهد بودیم كه مردم در ماه محرم نذوراتی دارند. بعنوان مثال نذر كردند تا در ماه محرم و تاسوعا و عاشورا خون اهدا كنند. بر این اساس بود كه طرح نذر اهدای خون در سازمان انتقال خون افتتاح شد.
وی با اشاره به احتمال ازدحام جمعیت در ایام تاسوعا و عاشورا برای اهدای خون، اضافه كرد: ازاین رو به جهت اینكه با ازدحام جمعیت در این روزها مواجه نشویم و بتوانیم به صورت مرتب و یكنواخت در تمام طول سال اهدای خون داشته باشیم، این طرح را پیش می بریم. بر این اساس برای پیشگیری از اهدای خون بیش از ظرفیت مراكزمان در یك روز و نداشتن اهدای خون در ایام دیگر، یك سیستم نوبت دهی برای نذر خون در ماه محرم افتتاح شد تا در بعضی زمان ها كه نیازمند اهدای خون هستیم، افراد به میزان كافی به مراكزمان رجوع كنند.
حاجی بیگی با اشاره به اینكه امسال هم طبق روال سال های گذشته این كار انجام می شود، افزود: روند كار در این طرح به این صورت است كه از افرادی كه نذر خون دارند، ثبت نام می گردد و به این افراد برای روزهای آتی و حتی برای پس از ماه محرم، نوبت داده می شود. بخصوص در ایام عاشورا و تاسوعا كه میزان رجوع سنگین است، این كار را انجام می دهیم و به مردمی كه به مراكزمان رجوع می كنند، نوبت می دهیم.
سخنگوی سازمان انتقال خون ایران در ادامه به مبحث قمه زنی در بعضی نقاط كشور در روزهای محرم اشاره نمود و اظهار داشت: باید توجه كرد كه اولا این كار از جانب بزرگان دینی ما كاری مذموم شناخته شده و اعلام نمودند كه مردم این كار را انجام ندهند. از طرفی ما هم بعنوان بخشی از متولیان بهداشت كشور به مردم سفارش می نماییم قمه نزنند، چون كه این كار سبب انتقال بیماری های ویروسی در فرد با استفاده از خون می گردد و كاری غیر بهداشتی است.
حاجی بیگی افزود: ازاین رو ما به مردم سفارش می نماییم به جای قمه زنی، خون اهدا كنند. البته باید توجه كرد كه برای اهدای خون حتما از قمه زدن افراد یكسال گذشته باشد؛ چراكه اگر دوره پنجره بیماری های ویروسی را در نظر بگیریم، برای پیشگیری از انتقال این بیماری ها باید یكسال از این كار گذشته باشد، تا افرادی كه در گذشته این اقدام را انجام داده اند، بتوانند خون اهدا كنند.



1397/06/27
13:58:18
5.0 / 5
5171
تگهای خبر: انتقال خون , اهدای خون , بهداشت , بیمار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
خود درمانی خود درمانی
selftherapy.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خود درمانی محفوظ است

خود درمانی

درمان و بهداشت