با تلاش محققان دانشگاهی صورت گرفت

ارتقای ربات های پوشیدنی بیماران ضایعات نخاعی و مچ دست

ارتقای ربات های پوشیدنی بیماران ضایعات نخاعی و مچ دست

خود درمانی: محققان دانشگاه صنعتی شریف با بهینه سازی ربات پوشیدنی، روشی را برای توانبخشی بیماران مبتلا به صدمه های نخاعی و مچ دست و بیماران سكته مغزی عرضه كردند.


به گزارش خود درمانی به نقل از ایسنا مهندس اسماعیل محمدی، دانش آموخته كارشناسی ارشد بیومكانیك دانشگاه صنعتی شریف و مجری پروژه با بیان این كه با حمایت صندوق پشتیبانی از صنایع الكترونیكی (صحا) موفق به این مهم شده ایم، اظهار داشت: این ربات پوشیدنی با تجهیز به سیستم تشخیص تمایل حركتی فرد، امكان حركت دست بیماران با صدمه عملكرد اندام فوقانی را فراهم می آورد.
وی با اشاره به اینكه این ربات برای بیمارانی كه بنا به دلایل مختلف كه حركت مفاصل آرنج و مچ آنها ناتوان شده و یا بازه حركتی محدودی پیداكرده است، قابل كار برد است، تصریح كرد: این ربات بعد از این كه بیمار آن را پوشید و اراده برای حركت دست داشت، مسیر حركت را تشخیص داده و ادامه حركت را انجام خواهد داد. این ربات قابلیت كمك به بیماران با صدمه ناحیه مچ (شكستگی، ضایعات التهابی، صدمه عصب، خشكی مفصل و...)، بیماران سكته مغزی و صدمه نخاعی و بیماران فلج مغزی را دارد.
مجری طرح با تاكید بر اینكه این ربات سبب تحریك اعصاب، جلوگیری از تنبل شدن عضلات درگیر و به مرور زمان افزایش بازه حركتی آرنج و مچ خواهد شد، اظهار نمود: این محصول در دو مدل "پوشیدنی" و "رومیزی" روانه بازار خواهد شد.
وی در مورد موارد استفاده آن برای بیماران اظهار داشت: این محصول در تمام مراكز توان بخشی (كاردرمانی و فیزیوتراپی) جهت انجام تمرینات همچون افزایش دامنه حركتی، قدرت، بازآموزی حركتی و كمك به تسریع بهبودی و هم در دانشگاه ها و مراكز تحقیقاتی توان بخشی، جهت تحقیقات و اختراع های علمی قابل استفاده می باشد.
وی ربات طراحی شده را شامل دو نوع ربات شریف «اگزو پسیو و "اكتیو" مچ و آرنج» و دستگاه «بیوفیدبك دو كاناله» دانست و افزود: بیوفیدبك دوكاناله دستگاهی است كه با استفاده از الكترودهای سطحی فعالیت های عضله ای را كه آغاز به انقباض می كنند، از عضلات اسكلتی زیرین تشخیص داده و با سرعت و با دقت بسیار بالایی به كاربر نمایش می دهد. این بیوفیدبك علاوه بر كوچك و قابل حمل بودن به درمانگر در روند تشخیص و درمان كمك خواهد نمود.
این دانش آموخته كارشناسی ارشد بیومكانیك دانشگاه صنعتی شریف با اشاره به مزایای محصول طراحی شده، اظهار داشت: مراكز و بیمارستان ها به دنبال دستگاهی هستند كه علاوه بر انجام حركات پسیو، قابل حمل بوده و بتواند با ورودی گرفتن از حركت دست بیمار حركات اكتیو هم انجام دهد تا بازه بیشتری از بیماران جهت بهبود از آن استفاده كنند و بیمار هم بتواند در صورت نیاز ربات را به همراه خود به منزل یا محل كار برده و تمرین خویش را به صورت مداوم ادامه دهد كه در طراحی ربات شریف اگزو این مهم برآورده شده است.



ربات پوشیدنی دانشگاه شریف
مجری پروژه با اشاره به اینكه دستگاه های خارجی موجود مستلزم هزینه بسیار بالا هم برای خریداری و هم برای تعمیر و نگهداری است، اظهار نمود: با تولید دستگاه های موردنظر، علاوه بر اشتغال زایی و جلوگیری از خروج ارز از كشور، می توان كمبود این تجهیزات را در مراكز توان بخشی جبران كرده و جایگزین مناسبی برای نمونه مشابه وارداتی آن فراهم نمود.
محمدی از تولید نمونه نیمه صنعتی این محصول و قرار داشتن پروژه در مرحله معرفی چرخه عمر محصول اطلاع داد و اظهار داشت: مراكز فیزیوتراپی، توان بخشی، بیمارستان ها، جانبازان و معلولین، افراد ضایعه نخاعی گردنی، افرادی كه دچار سكته مغزی، تصادف و شكستگی شده اند، مشتریان این محصول هستند.
بر مبنای اعلام صحا، این ربات پوشیدنی قبل از این در هجدهمین جشنواره جوان خوارزمی در سال 1395 حائز رتبه دوم پژوهش های كاربردی شد كه با حمایت صندوق پشتیبانی از صنایع الكترونیكی (صحا) ارتقا داده شده است.



1397/06/13
14:09:24
5.0 / 5
5574
تگهای خبر: بیمار , درمان , محصول
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
دوستان خود درمانی
خود درمانی خود درمانی
selftherapy.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خود درمانی محفوظ است

خود درمانی

درمان و بهداشت