با حضور مدیرعامل سازمان انتقال خون صورت گرفت
افتتاح موزه تاریخ و اسناد سازمان انتقال خون ایران
خود درمانی: موزه تاریخ و اسناد تاریخ سازمان انتقال خون در محل این سازمان راه اندازی شد.
به گزارش خود درمانی به نقل از ایسنا، دكتر علی اكبر پورفتح الله در مراسم افتتاح موزه اسناد تاریخی سازمان انتقال خون كه با حضور دكتر اعلاء بنیانگذار این سازمان برگزار شد، اظهار داشت: امروز برای سازمان انتقال خون روز ویژه ای است و خوشحالیم كه موزه اسناد و تاریخ این سازمان را افتتاح می نماییم. همینطور خوشحالیم كه این اتفاق توسط دكتر اعلا بنیانگذار و نخستین مدیرعامل این سازمان انجام می گردد.
وی با اشاره به اینكه بطور قطع اگر دكتر اعلا سازمان انتقال خون را تاسیس نمی كرد، ما در كشورمان سازمان انتقال خون ملی را نداشتیم، اضافه كرد: در این صورت سرنوشت مان مشابه خیلی از كشورهای در حال توسعه منطقه بود كه هنوز انتقال خون شان مبتنی بر بیمارستان است و اهدای داوطلبانه ندارند و با چالش ها و مشكلات زیادی در حوزه انتقال خون مواجهند.
مدیرعامل سازمان انتقال خون با اشاره به اینكه در سال ۲۰۱۵ سازمان بهداشت جهانی برنامه ارسال پلاسمای ایرانی برای دریافت داروهای مشتق از پلاسمای ایران را بعنوان یك دستاورد بزرگ مطرح كرده، ادامه داد: سازمان بهداشت جهانی اعلام نموده كه اگر كشورهای منطقه الگوی ایران را در این زمینه پیش گیرند و پلاسمای مازادشان را دور نریخته و آن را برای پالایش و تبدیل به داروهای مشتق از پلاسما ارسال كنند، بسیار مناسب می باشد و اگر این مدل ایران در كشورهای مختلف انجام شود، در دنیا ۹. ۵ میلیون لیتر پلاسما تولید می گردد و می تواند نیاز بیماران را به داروهای مشتق از پلاسما تامین كند.
پورفتح الله با اشاره به اینكه خوشبختانه در آرشیو سازمان انتقال خون همه نشریات بین المللی در حوزه خون از زمان تاسیس شان حضور دارند، اظهار داشت: همینطور آرشیوی قوی از اسناد تاریخی سازمان انتقال خون در اختیار داریم كه می تواند روندها، موفقیت ها و شكست های انتقال خون را نشان داده و از آنها درس گرفت. خیلی از این اسناد می تواند برای ما قابل استفاده باشد. البته هم اكنون برای موزه انتقال خون از فضاهای مرده و راهروهای سازمان بهره برده ایم اما امیدوارم در آینده فضای مناسبی در اختیارمان قرار گیرد.
وی با اشاره به اینكه نسخه الكترونیك این اسناد هم تهیه شده و در حال طراحی وب سایتی برای آن هستیم، اظهار داشت: این اقدام بستری را فراهم می كند تا همكاران ما و اهداكنندگان خون بتوانند به موزه مجازی دسترسی داشته باشند. در این موزه ابداعات و اسناد زیادی هم از همكاران مان در زمان جنگ وجود دارد كه برای مطالعه تاریخی روندهای انتقال خون به كار می رود.
وی با اشاره به اینكه ایران یك سال بعد از قطعنامه سازمان بهداشت جهانی در خصوص سفارش به كشورها برای تولید انتقال خون ملی توانست سازمان انتقال خون را تاسیس كند، اظهار داشت: اسناد ما در این حوزه می تواند نگاه كشورهای منطقه به انتقال خون را تغییر دهد. باید توجه كرد كه ما در یك شرایط اجتماعی خاص، انتقال خون را تاسیس كردیم. در آن زمان فیلمی با عنوان دایره مینا ساخته شد و سیستم و نظام را وادار كرد كه انتقال خون را تاسیس كند. حال امیدوارم مجموعه ما هم چراغ راهی برای آینده باشد.
پورفتح الله با اشاره به اینكه بخش اصلی تصاویر موزه انتقال خون و اسناد آن را آرشیو خبرگزاری ایرنا و روزنامه اطلاعات تامین كردند كه از آنها تشكر می نماییم، اظهار داشت: برای افتتاح این موزه هزینه چندانی صورت نگرفته است؛ چراكه ما از فضای خود این سازمان برای این كار بهره برده ایم.
به گزارش خود درمانی به نقل از ایسنا، در ادامه این مراسم دكتر اعلا بنیانگذار سازمان انتقال خون اظهار داشت: یكی از علت های عدم موفقیت سایر كشورهای منطقه در داشتن انتقال خونی پویا این است كه آنها تصور می كنند انتقال خون صرفا بحثی علمی فنی و مالی است. در حالی كه اصلا اینطور نیست بلكه انتقال خون مساله ای اجتماعی و فرهنگی است و فقط به تجهیزات گران قیمت بستگی ندارد.
بنیانگذار سازمان انتقال خون ضمن تشكر از سازمان انتقال خون برای تاسیس موزه اسناد و تاریخ این سازمان اظهار داشت: من افتخار می كنم كه اینجا هستم و خوشحالم كه می توانم تكامل چیزی را كه در سال های قبل بوجود آورده ایم، ببینم. واقعا و بدون مبالغه می گویم كه سازمان انتقال خون ایران در دنیا قابل تقدیر است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب