توسط دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی؛

عرضه خدمات درمانی به ۴۸ هزار بیمار خاص و صعب العلاج

عرضه خدمات درمانی به ۴۸ هزار بیمار خاص و صعب العلاج

خود درمانی: سرپرست مدیریت خدمات درمانی و تعالی بالینی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، از خدمت رسانی به ۴۸ هزار بیمار خاص و صعب العلاج اطلاع داد.



به گزارش خود درمانی به نقل از مهر، خدیجه مالمیر، ضمن گرامیداشت هشتم ماه می مصادف با ۱۸ اردیبهشت روز جهانی تالاسمی، بیماری های خاص و صعب العلاج، ضمن اشاره به راه اندازی سامانه مدیریت بیماری های نادر، اظهار داشت: از سال ۱۳۹۹ این سامانه با هدف رفاه حال بیماران و ساماندهی خدمت رسانی افتتاح شد که در مدت دو سال بیشتر از ۴۸ هزار بیمار توسط کارشناسان ستادی امور بیماری های خاص معاونت درمان و مراکز منتخب تابعه در سامانه مذکور ثبت شدند.
به گفته وی، بیماران ثبت شده شامل بیماران پیوندی؛ دیالیز؛ ام اس؛ ای بی؛ ام پی اس؛ بیماری های متابولیک، هموفیلی و تالاسمی و بیماران دیابتی هستند که خدمات لازم به آنان عرضه می شود.
مالمیر ضمن اشاره به تداوم عرضه خدمات به بیماریان مذکور در پاندمی کرونا، تصریح کرد: در این دوران هیچ خدشه ای به خدمت رسانی به این بیماران وارد نشد و این افراد خدمات لازم را دریافت می کردند.
سرپرست مدیریت خدمات بیمارستانی معاونت درمان دانشگاه اضافه کرد: یکی از اقداماتی که در پاندمی کرونا انجام شد، تخصیص تخت های مجزا و اختصاصی برای عرضه خدمات دیالیزی به بیماران مبتلا به کرونا بود. با این اقدام بیماران کرونا مثبت برای دریافت خدمات درمانی به سایر مراکز درمانی رجوع نکرده و همچنان در همان مرکز قبلی خود خدمات دیالیزی را دریافت می کردند.
وی تصریح کرد: هیچ یک از خدماتی که به بیماران خاص بخصوص دیالیزی عرضه می شد تحت الشعاع کرونا قرار نگرفت و همچون گذشته خدمات رسانی لازم به این بیماران عرضه می شود.
به گفته مالمیر، طبق مصوبه وزارت بهداشت از شهریور ۹۸ عرضه خدمات به بیماران دیالیزی در بیمارستان های دولتی و غیر دولتی به صورت مجانی است.
وی اضافه کرد: گرچه در بیمارستان های دولتی قبل از مصوبه مذکور هم خدمات مجانی به بیماران دیالیزی عرضه می شد اما بعد از این مصوبه ضمن عقد قرارداد با بیمارستان های خصوصی مقرر شد بیماران دیالیزی در مراکز خصوصی هم برای دریافت خدمات مازاد دیالیز هزینه ای پرداخت نکنند.
سرپرست مدیریت خدمات درمانی و تعالی بالینی و بیمارستانی دانشگاه در مورد نحوه تأمین داروهای بیماران مبتلا به ام اس اظهار داشت: با عنایت به مشکلات این بیماران و شرایط همه گیری بیماری کرونا با همکاری معاونت غذا و داروی دانشگاه هم اکنون ۱۰ داروخانه داروهای ام اس را به صورت مجانی در اختیار بیماران قرار می دهند و دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برای افزایش رضایتمندی بیماران در این حوزه بسیار تلاش می کند.
مالمیر از دیگر اقدامات معاونت درمان دانشگاه به صدور معرفی نامه بیماران متابولیک برای دریافت، تداوم یا افزایش سهمیه دارویی به وزارت بهداشت، تعامل و هماهنگی با بیمارستان های تابعه (مفتح ورامین، شهدای تجریش و مهدیه) در مورد ارجاع بیماران سرطانی سطح ۲ به این مراکز برای تشخیص قطعی و درمان اشاره نمود.
به گفته وی، عرضه خدمات در پاندمی کرونا به بیماران هموفیلی و تالاسمی همچون گذشته به نحو مطلوبی ادامه داشت و این خدمات به صورت مجانی به این دسته از بیماران خاص عرضه شد.
مالمیر ضمن اشاره به نیاز این بیماران برای دریافت خدمات درمانی دندانپزشکی تصریح کرد: برای رفاه حال این بیماران، در دو بیمارستان امام حسین (ع) و کودکان مفید عرضه خدمات دندانپزشکی به بیماران خاص افتتاح شد تا خدمات تخصصی دندانپزشکی به نحو مطلوب تری به این افراد عرضه شود.
وی خاطرنشان کرد: از آغاز همه گیری کرونا بسته های حفاظتی شامل ماسک و محلول های ضد عفونی کننده با همکاری وزارت بهداشت در اختیار بیماران خاص زیر پوشش دانشگاه قرار گرفت تا این بیماران بتوانند خویش را در مقابل این بیماری حفاظت کنند.
مالمیر ضمن اشاره به اهمیت سلامت بیماران خاص و ضرورت توجه به افراد صدمه پذیر تصریح کرد: با آغاز واکسیناسیون سراسری کووید ۱۹، بیماران خاص در اولویت دریافت واکسن قرار گرفتند و با فراخوانی که از راه معاونت درمان و انجمن ها صورت گرفت تمامی بیماران خاص زیر پوشش دانشگاه واکسن دریافت نمودند.
به گفته وی واکسیناسیون بیماران دیالیزی در مراکز دیالیز دولتی و خصوصی با همکاری معاونت بهداشتی دانشگاه برپایه اولویت بندی بیماران خاص انجام شد.
مالمیر اضافه کرد: واکسیناسیون بیماران تالاسمی و هموفیلی هم در هفت مرکز درمانی در ارتباط با این بیماران در حوزه زیر پوشش دانشگاه صورت گرفت.
به گفته سرپرست مدیریت خدمات درمانی و تعالی بالینی و بیمارستانی دانشگاه، هماهنگی برای اعطای تسهیلات قرض الحسنه از دیگر خدمات عرضه شده به بیماران خاص بود که همزمان با سراسر کشور با همکاری بانک ملت انجام پذیرفت. در این طرح بر مبنای اولویت بندی و با همکاری انجمن های این بیماران دهک های یک تا چهار برای دریافت تسهیلات قرض الحسنه به بانک عرضه شدند تا فرآیند دریافت تسهیلات را طی کنند.
مالمیر ضمن اشاره به مشکلات و سردرگمی بیماران پیوندی به دلیل کمبود کشوری دارو در بعضی بازه های زمانی تصریح کرد: در پاندمی کرونا به منظور رفاه حال بیماران پیوندی با همکاری معاونت غذا و دارو و استقرار کارشناس در داروخانه شهید کاظمی، این مرکز بعنوان داروخانه تحویل دهنده داروهای پیوندی فعالیت می کند و داروخانه هلال احمر در خیابان جشنواره هم داروهای پیوندی را به بیماران عرضه می دهد.
وی در انتها خاطرنشان کرد: با جمع آوری مدارک بیماران ام اس توسط اداره امور بیماری های خاص معاونت درمان و برگزاری هفتگی کمیته دانشگاهی ام اس در بیمارستان امام حسین (ع) توسط اعضای هیئت علمی دانشگاه و کارشناس ستاد اداره امور بیماری ها حواله داروی زاگرال با تعرفه دولتی در داروخانه معین (داروخانه صبا) به بیماران نیازمند صادر می شود.

1401/02/20
12:29:03
5.0 / 5
436
تگهای خبر: بهداشت , بیمار , بیماری , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۲
خود درمانی خود درمانی
selftherapy.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خود درمانی محفوظ است

خود درمانی

درمان و بهداشت