12 نكته درباره فرزندخواندگی

12 نكته درباره فرزندخواندگی

به گزارش خود درمانی سازمان بهزیستی كشور متولی نگهداری از كودكان بدسرپرست و بی سرپرست است و خانواده های متقاضی فرزندخواندگی می توانند این كودكان را به سرپرستی بپذیرند. سرپرستی این كودكان شرایط و ضوابط خاصی دارد كه این خانواده ها باید از آنها برخوردار باشند.


به گزارش خود درمانی به نقل از ایسنا، قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران در «قانون پشتیبانی از كودكان و نوجوانان بی سرپرست و بد سرپرست» مصوب سال ۱۳۹۲ «آیین نامه اجرایی ماده ۲۲ قانون پشتیبانی از حقوق كودكان و نوجوانان بی سرپرست مصوب سال ۱۳۹۴ و آئین نامه اجرایی ماده ۳۶ «قانون پشتیبانی از حقوق كودكان و نوجوانان بی سرپرست و بدسرپرست مصوب سال ۱۳۹۴ همچون قوانینی هستند كه مقررات مربوط به فرزندخواندگی را تشریح كرده اند كه بعضی از این قوانین در زیر آمده است:
۱- زن و شوهر بدون فرزند، دختران و زنان بدون شوهر و زن و شوهر دارای فرزند گروه هایی هستند كه می توانند متقاضی سرپرستی كودكان بی سرپرست و بد سرپرست تحت پوشش سازمان بهزیستی باشند.
۲- افراد متقاضی باید شرایطی مانند مقید به انجام واجبات و ترك محرمات، صلاحیت اخلاقی، عقد دائم بین زوجین و تابعیت ایرانی را دارا باشند.
۳- حداقل یكی از زوجین باید بیشتر از ۳۰ سال سن داشته باشد. دختر مجرد متقاضی هم باید حداقل ۳۰ سال سن داشته باشد. متقاضیان كمتر از ۵۰ سال برای فرزند خواندگی در اولویت هستند.
۴- فرد متقاضی نباید محكومیت كیفری داشته باشد.
۵- تمكن مالی هم از شرایط فرزندخواندگی است و با ابزارهایی مانند شغل پایدار با درآمد مكفی، خانه مسكونی شامل ملكی یا استیجاری و... توسط بهزیستی سنجیده می شود. فرد متقاضی همینطور باید دارای بیمه پایه اجتماعی و درمان باشد، چونكه باید بعدا كودك را بیمه تكمیلی كند. تمكن مالی یكی از زوجین در زمان عرضه تقاضانامه برای احراز شرایط كفایت می كند اما تملیك اموال یا حقوق یا تعهد به تملیك اموال یا حقوق در آینده به نفع كودك یا نوجوان و هم بیمه عمر باید توسط زن و شوهر ( هر دو) صورت گیرد.
۶- فرد متقاضی باید سلامت جسم و روان و توانایی عملی نگهداری از كودكی را دارا باشد به بیماری سفیه یا جنون هم مبتلا نباشد. نداشتن اعتیاد به مواد مخدر، روانگردان و الكل هم از دیگر شرایط نگهداری از كودك است. همینطور متقاضی فرزندخواندگی نباید مبتلا به بیماری واگیر یا صعب العلاج باشد.
۷- برای زن و شوهر بدون فرزندی كه متقاضی فرزندخواندگی هستند باید ۵ سال از تاریخ ازدواج آنها گذشته باشد و از ازدواج فعلی خود فرزند نداشته باشند. از زوجین بنا به تشخیص پزشكی قانونی بچه دار نشوند احتیاج به گذشته ۵ سال نیست. همینطور اگر از ازدواج متقاضیان ۵ سال قبل باشد و آنها بچه نداشته باشند احتیاج به دریافت گواهی پزشك متخصص زنان و زایمان هم نخواهند داشت.
۸- برای زنان و دختران بدون همسر هم این افراد نباید فرزند داشته باشند اما اگر خانم مجرد بخواهد سرپرستی خواهران و برادران یا برادرزاده ها و خواهرزاده ها، نوه های خویش را به عهده بگیرد داشتن فرزند بلامانع است.
۹- قانون به خانم های مجرد اجازه داده است كه فقط كودك دختر را به سرپرستی بپذیرند اما اگر خانم مجرد واجد شرایط بخواهد سرپرستی برادر، پسر برادر یا پسر خواهر یا نوه خویش را بپذیرد بهزیستی مبحث را به دادگاه منعكس می كند. اگر دادگاه این امر را بپذیرد بهزیستی فرآیند انجام كار را ادامه خواهد داد.
۱۰- دختران و زنان بدون شوهر باید دارای منزل مسكونی به صورت مستقل باشند البته ملكی یا استیجاری بودن منزل تفاوتی ندارد. اگر متقاضی در منزلی به همراه اعضا خانواده خود زندگی می كند منزل مذكور باید دارای امكانات رفاهی برای كودك باشد. همینطور اعضای خانواده وی هم باید بررسی شوند.
۱۱- برای پذیرش درخواست زوجین دارای فرزند رعایت تناسب سنی كودكان زیستی (بیولوژیك) متقاضی و كودك تحت سرپرستی الزامی است. واگذاری كودك غیرهمجنس با كودكان زیستی متقاضیان بلامانع است.
۱۲- درصورتی كه متقاضیان سه كودك زیستی داشته باشند كه با متقاضیان زندگی می كنند صرفا آنها می توانند یك كودك دیگر را به سرپرستی بگیرند مگر آن كه كودكان تحت سرپرستی خواهر یا برادر باشند. اگر كودكان زیستی به علت ازدواج با خانواده زندگی نمی كنند شرط مزبور لازم نیست رعایت شود.



1398/07/19
19:13:51
5.0 / 5
4338
تگهای خبر: بیمار , بیماری , بیمه , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۵
خود درمانی خود درمانی
selftherapy.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خود درمانی محفوظ است

خود درمانی

درمان و بهداشت