قرص خوابی كه مغز را هوشیار نگه می دارد
به گزارش خود درمانی تاثیر بیشتر قرص های خواب آور به گونه ای است كه سطح هوشیاری مغز را هنگام خواب كم می كنند و همین امر می تواند جان بیمار را هنگام وقوع حوادث ناگهانی با تهدید روبرو كند.
به گزارش خود درمانی به نقل از ایسنا، بیشتر قرص های خواب به اندازه ای قوی هستند كه به صورت مثال بیمار هنگام خواب از صدای بلند آژیر وقوع حریق آگاه نمی گردد. بر همین مبنا گروهی از پزشكان به بررسی روی گزینه های جایگزین بی خطر این داروها پرداخته اند.
طبق اعلام مركز كنترل و جلوگیری از امراض آمریكا حدود یك سوم از بزرگسالان در این كشور از خواب كافی برخوردار نیستند و حدود چهار درصد از جمعیت بالای ۲۰ سال این كشور از انواع قرص خواب مصرف می كنند كه این رقم با افزایش سن و تحصیلات بیشتر می گردد.
هرچند این سوال مطرح است كه مصرف قرص های خواب تا چه میزان بی خطر است؟ كارشناسان معتقدند مصرف طولانی مدت این داروها با عوارض جانبی بسیاری همراه می باشد و خطر اعتیاد به این داروها یكی ازشناخته شده ترین عوارض مصرف آنها بشمار می رود.
متخصصان ژاپنی در همین رابطه اظهار داشتند: حفظ سطح هوشیاری هنگام خواب با وجود مصرف قرص خواب و در نتیجه واكنش سریع به هنگام وقوع حوادث ناگهانی یكی از خصوصیت های ایده آل این قرص هاست اما مشاهده می گردد كه این مشخصه در خیلی از این قرص ها وجود ندارد.
آنها در این بررسی به چاره جدیدی در این ارتباط دست پیدا كردند. آنان داروی جدیدی را روی تعدادی موش آزمایشگاهی بررسی كردند و مشخص شد این حیوانات با وجود مصرف دارو به محض برخاستن صدای آژیر خطر از خواب بلند می شوند و بلافاصله بعد از رفع خطر به خواب می روند.
به گزارش مدیكال نیوز تودی، متخصصان ژاپنی این فرضیه را مطرح نمودند كه دسته جدیدی از تركیب های خواب آور موسوم به DORAs مغز را قادر می سازد تا در شرایط خطر هوشیاری خویش را حفظ كند و ازاین رو می تواند جایگزین خوبی برای قرص های خواب آور موجود باشد.
مترجم: نسرین صادقی / دبیر: معصومه انصاری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب