بررسی های پژوهشگران نشان داد

شیوع بالای پوسیدگی دندان در كودكان ایرانی، زنگ خطر برای دوران بزرگسالی

شیوع بالای پوسیدگی دندان در كودكان ایرانی، زنگ خطر برای دوران بزرگسالی

خود درمانی: پژوهشگران با بررسی پوسیدگی دندان های كودكان ایرانی در بیست سال قبل دریافتند كه شیوع پوسیدگی دندان های كودكان در كشور بسیار بالاست، این مورد تولید زنگ خطری برای پوسیدگی های دندان در بزرگسالی است و هزینه های گزافی را به بخش بهداشت و درمان كشور تحمیل خواهد نمود.


به گزارش خود درمانی به نقل از ایسنا، عواملی همچون سو تغذیه، استعداد ژنتیكی، عملكرد ضعیف بهداشتی، عادات خاص غذایی، وجود ارگانیسم های مؤثر بر پوسیدگی دندان مانند استرپتوكوك ها، كمبود فلوراید و ویتامین D، مصرف زیاد قند و تغذیه طولانی مدت با شیشه شیر و عوامل دیگری مانند سن كودك، جنس و محل سكونت كودكان در تولید پوسیدگی در دندان ها مؤثر هستند.
دندان های شیری از اهمیت زیادی برخوردار می باشند و نباید از سلامت آن ها غفلت كرد چون كه سالم بودن دندان ها در دوران كودكی سهم زیادی در رویش دندان های دائمی سالم، تغذیه سالم و زیبایی ظاهری فرد دارد.
با توجه به اینكه دندان های دائمی در سنین ۶ تا ۷ سالگی شكل می گیرند، اهمیت مراقبت از دندان ها و جلوگیری از پوسیدگی در آن ها و تأثیری كه بر شكل گیری دندان های دائمی دارند، بسیار حائز اهمیت می باشد. به همین خاطر دكتر علی اكبر ویسی رایگانی؛ استادیار دانشگاه علوم پزشكی كرمانشاه و همكارانش، مطالعه ای به روش سیستماتیك و متاآنالیز در زمینه شیوع پوسیدگی دندان های شیری و دائمی در كودكان ایرانی، انجام دادند.
برای انجام این مطالعه پژوهشگران تمام مقالات در رابطه با پوسیدگی دندان كودكان در ایران را كه در بازه زمانی فروردین ۱۳۷۶ تا اسفند ۱۳۹۵ انجام شده بود را استخراج كردند. در نهایت ۲۲ مقاله (۱۳ مقاله در مورد دندان شیری و ۹ مقاله در مورد دندان دائمی) مورد تحلیل آماری قرار گرفت. در این مقالات حدود ۳۰ هزار كودك یك تا ۱۵ سال، از نظر پوسیدگی دندان مورد بررسی قرار گرفتند.
مطالعات آماری نشان داد كه شیوع پوسیدگی دندان شیری كودكان ایران ۶۲.۸ درصد و شیوع پوسیدگی دندان دائمی ۷۸.۶ درصد است. بیشترین شیوع پوسیدگی دندان شیری مربوط به كودكان شهر اهواز (۷۸.۸ درصد) و كمترین آن در كودكان شهر همدان (۳۱.۶ درصد) بود. همینطور بیشترین شیوع پوسیدگی دندان دائمی در كودكان شهر یاسوج (۸۹.۸ درصد) و كمترین آن در میان كودكان شهر شیراز (۶۵.۴ درصد) بود.
نتایج این پژوهش كه در آخرین شماره فصل نامه «تحقیق در علوم دندان پزشكی» انتشار یافته است، نشان داد كه شیوع پوسیدگی كودكان در كشور بسیار بالاست، چنین وضعیتی، شرایط نگران كننده ای را از نظر تولید پوسیدگی های دندانی در بزرگسالی اخطار می دهد و همینطور هزینه های گزاف ترمیمی دندان را به بخش بهداشت و درمان كشور تحمیل خواهد نمود.
دكتر ویسی رایگانی و همكارانش به سیاستگذاران و عرضه دهندگان خدمات بهداشتی پیشنهاد كردند تا برنامه های آموزشی و مداخله ای در زمینه ی حفظ و سلامت دندان های شیری و دائمی برای مادران، پرستاران و مربیان كودكان برگزار كنند. همینطور به برنامه ریزی در جهت عرضه برنامه های آموزشی، سهولت دسترسی به خدمات ارزان دندان پزشكی و بهداشت دهان و دندان برای كودكان، بیشتر توجه گردد.

برای مراقبت از دندان های كودكان چه اقداماتی انجام دهیم؟
مراقبت از دندان های كودك باید از دوران حاملگی مادر آغاز شود و كودكانی كه مادرانی با پوسیدگی های دندانی مختلف دارند به پوسیدگی های بیشتری در مراحل بعدی زندگی خود مبتلا می شوند.
میكروب هایی كه پوسیدگی تولید می كنند، به صورت معمول با استفاده از استفاده از قاشق یا شیشه شیر، از دهان مادر به كودك منتقل می شوند. همینطور پس از رویش دندان ها باید تا حد امكان از تغذیه نوزاد در هنگام خواب با شیر پرهیز كرد.
ملاقات منظم دندان پزشكی از ابتدای رویش دندان های شیری كودك و همینطور همزمان با رویش نخستین دندان دائمی باید صورت گیرد. نخستین دندان دائمی بلافاصله پس از آخرین دندان شیری و در سن حدود شش سالگی رشد می كند و بیشترین احتمال مبتلا شدن به پوسیدگی را دارد.
ازجمله مهم ترین اقدامات موردنظر و در دسترس برای پیشگیری از پوسیدگی خصوصا دندان های شیری در كودكان، انجام اقدامات دندان پزشكی همچون فیشور سیلانت و فلوراید درمانی است.
در روش فیشور سیلانت شیارهای عمیق سطح دندان، با یك لایه نازك از مواد همرنگ دندان پوشانده می گردد و از تكثیر باكتری های تولید كننده ی پوسیدگی در شیارها جلوگیری می كند.



1397/08/19
15:04:02
5.0 / 5
4353
تگهای خبر: بهداشت , پزشك , خدمات , درمان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۵
خود درمانی خود درمانی
selftherapy.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خود درمانی محفوظ است

خود درمانی

درمان و بهداشت