همزمان با اوج كرونا در كردستان؛
كمبود داروی انسولین در كردستان
به گزارش خود درمانی كمبود شدید داروی انسولین در شهرهای مختلف استان كردستان به یكی از اشكالات جدی تبدیل گشته و مسؤلان از برنامه ریزی در جهت رفع این مشكل در ایام آینده خبر می دهند.
خبرگزاری مهر – گروه استان ها: کمبود در برخی از داروهای بیماران خاص هر چند مدت یک مرتبه این بیماران و خانواده های آنها را با مشکل مواجه می کند و هر بار وعده داده می شود که این مشکل برای همیشه رفع می شود، ولی انگار که این داستان پایانی ندارد.
در روزهایی که کرونا در کردستان ترمز بریده و هر روز بر شمار مبتلایان و مرگ و میرها بر اثر کرونا افزوده می شود، وضعیت تأمین داروی چند بیماری خاص در این استان وارد چالش های جدی شده و مردم را با مشکلات گوناگونی مواجه کرده است.
کمبود انسولین در استان کردستان چند روزی است که به یک مشکل جدی تبدیل گشته و هر چند که مسؤلان وعده می دهند در کوشش برای رفع این مشکل هستند، ولی بیماران مبتلا همچنان نگران روزهایی آینده و روند ادامه دارد کمبود این داروی اساسی در کردستان هستند.
در دو سه روز اخیر تشکیل صف های طولانی و گاهی چند ده نفره در مقابل یکی دو داروخانه خاص در شهر سنندج به یک امر تکراری تبدیل گشته است و متأسفانه دیدن چهره بیمارانی نگران و مضطرب موجی از نگرانی را در این شهر و البته سایر شهرهای این استان بوجود آورده است.
تشکیل صف های طولانی برای دریافت انسولین در کردستان
روز گذشته در حالیکه دمای هوای سنندج اندکی گرم شده و با ورود مجدد ریزگردها، مرکز استان شاهد آلودگی هوا بود ولی در مقابل یکی از داروخانه ها صفی طولانی از بیماران دیابتی و شماری از اعضای خانواده های آنها برای دریافت انسولین تشکیل شده بود.
یکی از افراد حاضر در این صف طولانی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر در مورد دلیل تشکیل این صف و حضوری وی در این جمع، بیان نمود: من بیماری دیابت دارم و بنابراین باید به صورت مرتب انسولین مصرف کنم.
وی افزود: متأسفانه از هفته قبل تابحال کمبود انسولین در استان کردستان شروع شده است و ما برای تأمین داروی مورد نیاز خود با مشکلات زیادی روبرو شده ایم و مجبوریم که در این صف های طولانی در این شرایط خطرناک وجود کرونا حضور پیدا نماییم.
این بیمار سنندجی با اشاره به وضعیت نگران کننده خود و دیگر بیماران دیابتی، عنوان کرد: کمبود دارو از یک سو و نگرانی از ابتلاء به ویروس کرونا از طرفی سبب شده مشکلات ما دوچندان شود و بنابراین از مسؤلان انتظار داریم که در جهت رفع مشکلات ما اقدامی ویژه انجام بدهند.
یکی دیگر از بیماران حاضر در این صف طولانی در سنندج در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار نمود: نبود داروی انسولین زندگی ما را به خطر انداخته و در صورتیکه ما نتوانیم داروی خویش را تأمین نماییم، مشکلات بیماری بیشتر می شود.
وی با اشاره به اینکه نزدیک چهار ساعت است که در این صف حضور دارد و هنوز نوبت وی نرسید است، اضافه کرد: تازه مشکل بیشتر جایی است که برخی از مواقع به علت کمبود دارو ما نیمی از داروی مورد نیاز خویش را می توانیم خریداری نماییم و بنابراین هر چند روز یک مرتبه باید در این صف های طولانی حضور داشته باشیم.
داستان صف طولانی در مقابل چندین داروخانه خاص در شهر سنندج انگار پایانی ندارد، چونکه در فاصله ای نه چندان دور از هم، دیدن این صف های طولانی به یک امر عادی برای سنندجی ها تبدیل گشته است.
متصدی یکی از داروخانه های توزیع کننده داروی انسولین در شهر سنندج در پاسخ به سوال خبرنگار مهر در مورد دلیل تشکیل این صف های طولانی، عنوان کرد: ما مسئولیتی در این بخش نداریم و برپایه میزان دارویی که از جانب دانشگاه علوم پزشکی در اختیار ما قرار گرفته، در میان مراجعان توزیع می نماییم.
وی با اشاره به اینکه میزان داروی تحویل داده شده محدود است، اظهار داشت: متأسفانه ما هر روز با تشکیل این صف های طولانی و البته نگران کننده مواجه هستیم و در حالیکه تاکید می شود که مسائل بهداشتی رعایت شود ولی امروز شاهد این صحنه های نگران کننده در مقابل داروخانه هستیم.
تراکم جمعیت زیاد در یک فضای سربسته در ایام وضعیت قرمز کرونایی از جانب افرادی که بیماری زمینه ای دارند یکی از نگرانی های جدی در مورد شیوع بیشتر ویروس کرونا در استان کردستان است.
پیگیری برای تأمین انسولین مورد نیاز کردستان ادامه دارد
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کردستان در واکنش به وضعیت کمبود انسولین و نوع توزیع آن در سطح این استان، اظهار داشت: متأسفانه نزدیک به یک هفته است که ما در استان با کمبود داروی انسولین مواجه هستیم.
عطاالله حیدری اضافه کرد: با عنایت به کمبود این دارو و با رایزنی های صورت گرفته از مسؤلان وزارت بهداشت، ما موفق به دریافت ۱۲۰ بسته داروی انسولین شدیم و این دارو به صورت محدود در سطح استان توزیع شد.
وی با اشاره به نوع انتخاب داروخانه های توزیع کننده انسولین در سطح استان کردستان، افزود: ما در این مرحله داروخانه های محدودی را که دارای فضای مناسبی بودند، انتخاب کردیم ولی در دوره های بعدی تلاش می نماییم که تعداد داروخانه ها را افزایش دهیم.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کردستان با اشاره به اینکه هنوز احتمال کمبود این دارو وجود دارد، بیان نمود: واقعیت این است که در جریان اعمال ترحیم های ظالمانه دشمنان و وضعیت پیش آمده امکان اینکه ما با کمبود انسولین مواجه شویم وجود دارد.
وی با اشاره به پیگیری های صورت گرفته در جهت تأمین بموقع انسولین مورد نیاز در استان کردستان، اضافه کرد: دانشگاه علوم پزشکی کردستان از تمامی ظرفیت های خود برای تأمین بموقع این دارو استفاده می نماید و انتظار داریم در سایه حمایت های وزارت بهداشت از بروز مجدد این مشکل در استان جلوگیری نماییم.
تلاش در جهت تأمین نیازهای داروی استان کردستان بخصوص داروی بیماران خاص در روزهایی که کرونا هم با سرعت هر چه تمام تر می تازد، یکی از نیازهای جدی و ضروری در استان به حساب می آید و بنابراین انتظار می رود مسؤلان استان این مهم را همواره در اولویت فعالیتهای خود قرار بدهند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب