رئیس مركز روابط عمومی وزارت بهداشت؛

تزریق واكسن آنفلوانزا در فصل شیوع بیماری كارایی ندارد

تزریق واكسن آنفلوانزا در فصل شیوع بیماری كارایی ندارد

خود درمانی: رئیس مركز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت با اشاره به آمار رو به افزایش افراد مبتلا به آنفلوانزا در كشور، اظهار داشت: تزریق واكسن آنفلوانزا در فصل شیوع بیماری كارایی ندارد.


به گزارش خود درمانی به نقل از مهر، كیانوش جهانپور، با اشاره به اینكه اعلام آمارها درباب مبتلایان به آنفلوانزا به صورت هفتگی و بعد از تجمیع صرفا از طرف معاونت بهداشتی وزارت بهداشت ابتدای هر هفته اعلام می شود، اضافه كرد: هم اكنون با تقاضای كاذب و حتی القایی در دریافت واكسن آنفلوانزا و داروی اسلتامیویر مواجه هستیم در صورتیكه این نوع واكسن در فصل استاندارد خود تزریق می شد و امسال ۵۵ درصد بیشتر از سال قبل تلقیح واكسن در زمان استاندارد خود انجام شده است.

وی با تاكید بر اینكه تزریق واكسن آنفلوانزا در فصل شیوع و اپیدمی بیماری قاعدتاً كارایی ندارد و حداقل دو هفته زمان برای ایجاد مصونیت نسبی لازم است، اشاره كرد: در هیچ كجای دنیا برای همه افراد واكسن آنفلوانزا تزریق نمی گردد در ایران نیز فقط افراد پر خطر یا در معرض خطر باید دریافت كننده این نوع واكسن باشند.

رئیس مركز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت همین طور درباب اثرگذاری واكسن آنفلوانزا، اظهار داشت: تا دو هفته پس از تزریق واكسن مصونیتی برای فرد نداشته و به افراد كمكی نمی كند بلكه دو ماه بعد از تزریق این نوع واكسن می توانیم پیك اثر آنرا شاهد باشیم.

جهانپور با تاكید بر اینكه زمانی كه نگرانی ایجاد می شود همه به سمت واكسن زدن حركت می كنند، اضافه كرد: در ماه های گذشته واكسن وجود داشت و افراد دریافت نمودند تعداد دیگری هم كه وجود دارد برای گروه های پرخطر استفاده خواهد شد.

وی با اشاره به اینكه بر این اساس توزیع واكسن آنفلوانزا و داروی اسلتامیویر كنترل شده خواهد بود، اشاره كرد: اگر نیاز باشد باردیگر واردات این نوع واكسن رخ خواهد داد.

سخنگوی سازمان غذا و دارو با تاكید بر اینكه تزریق واكسن برای افرادی كه لزوم تزریق آن وجود داشته باشد، رخ می دهد، اظهار داشت: هجوم افراد عادی برای تزریق واكسن آنفلوانزا قابل پذیرش نمی باشد برای اینكه این مساله دسترسی افراد پرخطر را محدود می كند.

وی در پاسخ به این پرسش كه آیا آنفلوانزای شیوع پیدا كرده ربطی به شكار پرندگان در سواحل شمالی كشور یا مصرف طیور دارد یا خیر، اظهار داشت: این ویروس ربطی به پرندگان ندارد.

جهانپور با تاكید بر اینكه آلودگی هوا و همین طور سكون هوا می تواند شیوع ویروس آنفلوانزا را در میان مردم بیشتر كند، اضافه كرد: كاهش جابه جایی هوا می تواند ریسك مبتلاشدن به آنفلوانزا را افزایش دهد البته كه آلودگی هوا نیز می تواند علائم و عوارض را در بیماران مبتلا تشدید كند.

رئیس مركز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت در پاسخ به این پرسش كه آیا نظارتی بر عملكرد داروخانه ها از حیث جلوگیری از احتكار واكسن یا دارو وجود دارد، اظهار داشت: نظارت های مستمر وجود دارد البته كه ممكنست داروخانه ای هم تخلف كند، در چند روز اخیر با تقاضای كاذب مواجه هستیم كه این ممكنست داروخانه یا برخی افراد را در زنجیزه توزیع دارو به سمت سواستفاده سوق دهد.

وی درانتها اشاره كرد: آنفلوانزا واكسن ایجاد كننده مصونیت كامل و درمان دارویی قطعی ندارد، اغلب افراد مبتلا نیز نیازی به دریافت داروی اسلتامیویر ندارند پس توزیع هر دو كنترل شده خواهد بود و تا امروز بیشتر از ۲/۳۰۰/۰۰۰ قرص اسلتامیویر بوسیله شبكه های بهداشت و داروخانه های منتخب دولتی در دسترس قرار گرفته است، ظرف هفته آینده نیز باردیگر یك میلیون عدد در زنجیره توزیع وارد خواهد شد كه تا زمان فروكش اپیدمی كفایت خواهدنمود.


منبع:

1398/09/13
15:39:52
5.0 / 5
4273
تگهای خبر: استاندارد , بهداشت , بیمار , بیماری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۲
خود درمانی خود درمانی
selftherapy.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خود درمانی محفوظ است

خود درمانی

درمان و بهداشت