معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت:

سونامی سرطان در ایران واقعیت ندارد

سونامی سرطان در ایران واقعیت ندارد

خود درمانی: معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با اشاره به اینكه نرخ بروز سرطان در ایران پایین تر از متوسط دنیا است، اظهار داشت: سونامی سرطان در ایران واقعیت ندارد


به گزارش خود درمانی به نقل از مهر، دكتر رضا ملك زاده با اشاره به اینكه نرخ بروز سرطان در ایران پایین تر از متوسط دنیا است، تصریح كرد: این گزارش، با تلاش سه جانبه معاونت های تحقیقات، درمان و بهداشت وزارت بهداشت و با همكاری دانشگاه های علوم پزشكی كشور درحالی تهیه و عرضه شد كه ثبت سرطان در ایران، تا پیش از این همچون سایر كشورهای در حال توسعه، همواره با محدودیت ها، دشواری ها و نقایص فراوانی روبرو بوده و گزارش اخیر گام بسیار مهمی در درمان زودهنگام انواع سرطان ها در كشور است. وی با اشاره به اینكه برنامه «ثبت سرطان مبتنی بر جمعیت ایران»، ۹۸ درصد جمعیت كشور را پوشش داده است، اضافه كرد: در این برنامه، آمار دقیق بروز سرطان در ۳۰ استان كشور، برآورد و اعلام شده است و این میزان پوشش جمعیتی در برنامه ثبت سرطان، یكی از مهمترین خصوصیت های برنامه های ثبت سرطان در كشورهای پیشرفته است. دكتر ملك زاده به تشریح نتایج اولین «گزارش ثبت سرطان مبتنی بر كل جمعیت ایران» پرداخت و اظهار داشت: در این برنامه، ۱۱۲ هزار «بروز سرطان» در طول سال ۹۳ (زمان اجرای برنامه ثبت سرطان در ۳۰ استان ایران) به ثبت رسید و متوسط «بروز سرطان» سالانه در ایران برابر با ۱۵۸ در هر ۱۰۰هزار نفر (با در نظر گرفتن سرطان پوست) و ۱۴۳ در هر ۱۰۰ هزار نفر (بدون درنظر گرفتن سرطان پوست) بود در صورتی كه متوسط «بروز سرطان» سالانه (بدون در نظر گرفتن سرطان پوست) در دنیا بر مبنای گزارش مرجع جهانی «ثبت سرطان در پنج قاره»، برابر با ۱۸۲ در هر ۱۰۰ هزار نفر است. معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت افزود: متوسط «بروز سرطان» سالانه در كشورهای اروپایی، ۲۶۷ در هر ۱۰۰ هزار نفر و در كشورهای پیشرفته مانند انگلستان و آمریكا به ترتیب ۲۷۲ و ۳۱۸ در هر ۱۰۰ هزار نفر است. دكتر ملك زاده با اشاره به اینكه متوسط «بروز سرطان» سالانه در كشورهای در حال توسعه برابر با ۱۴۸ در هر ۱۰۰ هزار نفر است، اضافه كرد: متوسط «بروز سرطان» سالانه در چین، ۱۷۴ در ۱۰۰ هزار نفر و در تركیه ۲۰۵ در هر ۱۰۰ هزار نفر است. وی تصریح كرد: آمارها به خوبی نشان داده است كه نرخ بروز سرطان در ایران از متوسط دنیا و حتی از كشورهای پیشرفته اروپایی كه وضعیت بسیار بهتری در ثبت سرطان، پیشگیری و درمان زودهنگام دارند، پایین تر است.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت در مورد شایع ترین سرطان ها در ۳۰ استان كشور، اظهار داشت: سرطان دستگاه گوارش (معده، روده بزرگ، مری و لوزالمعده) با سهم ۲۷ درصد، سرطان پستان(كه عموما دربین زنان بروز می یابد) با سهم ۱۲ درصد، سرطان ریه و حنجره با سهم ۷.۵ درصد و سرطان كلیه، مجاری ادراری و مثانه با سهم ۷ درصد، شایع ترین سرطان ها در كشور است. دكتر ملك زاده تصریح كرد: سرطان معده با ۲۱.۵ مورد در هر ۱۰۰ هزار نفر، سرطان پوست با ۲۰.۵ مورد در هر ۱۰۰ هزار نفر، سرطان پروستات با ۱۸.۵ مورد در هر ۱۰۰ هزار نفر، سرطان روده بزرگ با ۱۶.۵ مورد در هر ۱۰۰ هزارنفر و سرطان مثانه با ۱۴.۳ در هر ۱۰۰ هزار نفر، شایع ترین سرطان ها در میان مردان ایرانی هستند. وی خاطرنشان كرد: سرطان پستان با ۳۴.۵ مورد در هر ۱۰۰ هزار نفر، سرطان روده بزرگ با ۱۲ مورد در هر ۱۰۰ هزار نفر، سرطان پوست با ۱۱.۵ مورد در هر ۱۰۰ هزار نفر، سرطان معده با ۱۰ مورد در هر ۱۰۰ هزار نفر و سرطان تیروئید با ۷ مورد در هر ۱۰۰ هزار نفر، شایع ترین سرطان ها در میان زنان ایرانی هستند. معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت از سرطان های معده، ریه، خون، مری، روده بزرگ، مغز و سیستم عصبی، پستان، پروستات، كبد و لوزالمعده بعنوان مرگبارترین سرطان ها در ایران در سال ۲۰۱۶ یاد كرد. دكتر ملك زاده به نتایج مطالعه جهانی بار بیماری سرطان در ۲۰۱۶ اشاره نمود و اظهار داشت: بر مبنای نتایج این مطالعه در سال ۲۰۱۶ در ایران، ۵۴ هزار نفر بر اثر سرطان (معادل ۱۴.۹درصد كل ۳۶۰ هزار مرگ رخ داده در این سال) جان خویش را از دست داده اند اما باید به این نكته در محاسبات مرگ بر اثر سرطان توجه كرد كه باوجود افزایش طبیعی مرگ ناشی از سرطان در ایران، گزارش مطالعه جهانی بار بیماری سرطان در سال ۲۰۱۵ نشان داده است كه میزان مرگ ناشی از این بیماری بر پایه نرخ استاندارد شده سنی مرگ بر اثر سرطان، كاهش یافته و از ۱۰۴ مرگ در هر ۱۰۰ هزار نفر در سال ۱۹۹۰، به ۹۷ مرگ در هر۱۰۰ هزار نفر در سال ۲۰۱۵ رسیده است. وی دلایل افزایش آمار سرطان در ایران در بعضی گزارشهای داخلی سالهای اخیر را عدم ثبت دقیق بروز سرطان و مرگهای ناشی از آن در سالهای گذشته، اجرای برنامه جامع ثبت سرطان در كشور در سالهای اخیر، افزایش دقت در ثبت سرطان، تشخیص های دقیق تر سرطانها به واسطه توسعه خدمات صدمه شناسی و رشد نرخ جمعیت و پیر شدن جمعیت ایران دانست.

دكتر ملك زاده در انتها خاطرنشان كرد: با نتایج اولین گزارش ثبت سرطان مبتنی بر جمعیت كل ایران، وقوع سونامی سرطان در ایران واقعیت نداشته و گزارشها در این باره پایه علمی ندارند.

1397/02/04
16:01:23
5.0 / 5
5386
تگهای خبر: بهداشت , بیمار , بیماری , درمان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
خود درمانی خود درمانی
selftherapy.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خود درمانی محفوظ است

خود درمانی

درمان و بهداشت