یك فعال حوزه دارو:

ارز جهانگیری دامن صادرات داروی كشور را هم گرفت

ارز جهانگیری دامن صادرات داروی كشور را هم گرفت

به گزارش خود درمانی نایب رییس هیئت مدیره سندیکای صاحبان داروی انسانی از تصمیم یکباره دولت در خصوص ممنوعیتِ صادرات دارویی که مواد اولیه آن با ارز ۴۲۰۰ تومانی تأمین شده است، انتقاد نمود.



به گزارش خود درمانی به نقل از مهر، هاله حامدی فر در مصاحبه تلفنی با برنامه دارونامه از شبکه رادیویی گفتگو، ضمن اشاره به تشدید تحریم ها طی دو سال قبل اظهار نمود: هر ساله حجم صادرات ما افت کرده است تا جایی که تا سال قبل روندی نزولی را طی نماییم.
وی صادرات دارو از کشور را ۱۰۰ میلیون دلار تخمین زد و اضافه کرد: برای صادرات باید روابط دیپلماتیک را ارتقا دهیم؛ چونکه میتوان امر صادرات را گسترش داد.

حامدی فر در پاسخ به این سؤال که چرا بود و نبود ارز ۴۲۰۰ تومانی برای صنایع های تک دارو سازی، ایجاد مشکل کرده است، اظهار نمود: ما دانش فنی را بومی سازی کرده ایم و عمده ارزش افزوده ی ما، در بخش ماده اولیه است.

وی با اشاره به اینکه صنایع بایو تک وابستگی ارزی اندکی دارد، اظهار داشت: وقتی به صنعت ارز ۴۲۰۰ تومانی تزریق می شود، نظارت بی حد و حصر می گردد و وقتی تنها برای ۱۰ درصد از نهاده ها از ارز ۴۲۰۰ تومانی بهره برده باشیم، قادر به صادرات نخواهیم بود.

حامدی فر از ادعای دولت در خصوص این که ارز ۴۲۰۰ تومانی برای تأمین داروی مردم مورد استفاده قرار گرفته است، افزود: دولت می گوید مواد اولیه برای دارویی که مقرر است صادر شود، باید با ارز آزاد یا نیمایی تأمین گردد.

وی خاطرنشان کرد: از آغاز سال ۹۷ که مساله ارز نیمایی عنوان شد، موضعی در باب محدودیتِ صادرات اتخاذ نشد و وقتی در تابستان ۹۹ با کمبود ارز روبرو شدیم، دولت به صورت ناگهانی بر این قضیه دست گذاشت.

حامدی فر با بیان این که شرکتهای دیگر داروسازی هم تعهدات صادراتی دارند و باید داروی خویش را طی ماه های آتی صادر نمایند، اظهار داشت: این تصمیم یکباره به صادر کننده و تولید کننده هایی که قصد صادرات داشتند، اعلام گردید و بنابراین گپی زمانی برای ما ایجاد کرد.

نایب رییس هیئت مدیره سندیکای صاحبان داروی انسانی با اشاره به اینکه شرکت داروسازی متبوع اش نظر مشتریان خارجی را در حوزه داروهای خاص جلب می کند، اضافه کرد: مطالعات بالینی نشان داده است که تیمی متخصص و علمی روی بازاریابی و فروش متمرکز هستند.

حامدی فر افزود: ما در صادرات مواد اولیه دارویی موفقیت بسیاری داشتیم و شرکتهای ما در این عرصه طی سال قبل آمارهای خوبی بدست آورده اند.

نایب رییس هیئت مدیره سندیکای صاحبان داروی انسانی با بیان این که برای رفع شوکی که ارز ۴۲۰۰ تومانی به صادرات دارو وارد کرده است، راهکارهایی وجود دارد، خاطرنشان کرد: مابه التفاوت ارزی باید جبران شود و از سویی باید ظرفیتِ سه ماه استوک ایران را در بازارهای داخلی داشته باشیم.

حامدی فر اظهار داشت: علیرغم این که در راه صادرات مشکلاتی داریم، تأمین کنندگان داروی کشور باید محدودیتی را برای خود قائل شویم؛ بگونه ای که حتی کانادا هم امروزه صادرات داروی خویش را با ممنوعیت روبرو ساخته است.

این فعال صنعت دارو اظهار داشت: امروز اولویت برای ما، گذر از شرایط بحرانی کروناست ولی در زمینه صادرات هم باید فرصت طلب بوده و سریع عمل نماییم.

حامدی فر در عین حال اظهار داشت: به لطف خدا این تفکر در شرکتهای داروسازی ما بوجود آمده است و برخی شرکت ها هم به صورت تخصصی در زمینه دارو فعال می باشند چونکه بسیاری تولید گرانِ دارو، قادر به ایجاد زیر ساخت لازم برای صدور دارو نیستند.

1400/03/03
21:19:04
5.0 / 5
1142
تگهای خبر: دارو , فروش , متخصص
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۵
خود درمانی خود درمانی
selftherapy.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خود درمانی محفوظ است

خود درمانی

درمان و بهداشت