نهایی سازی مدل نظام ارجاع و پزشك خانواده

نهایی سازی مدل نظام ارجاع و پزشك خانواده

خود درمانی: معاون بهداشت وزارت بهداشت از اقدام برای نهایی سازی مدل نظام ارجاع و پزشك خانواده آگاهی داد.


به گزارش خود درمانی به نقل از ایسنا، دكتر علیرضا رییسی، در ستاد شبكه بهداشت و درمان شهرستان خمینی شهر استان اصفهان، با بیان این مطلب اضافه كرد: این شهرستان یكی از پایلوت های اصلی این مدل خواهد بود و زیرساخت ها برای اجرای نظام ارجاع در خمینی شهر تامین خواهد شد.
وی با اشاره به اینكه در ارتباط با پرونده الكترونیك، HIS و اتصالات سامانه ها كارهای خوبی در كشور در حال انجام می باشد، اظهار داشت: جامع نگر بودن و توجه به عوامل اجتماعی موثر بر سلامت جزو نكات مهمی است كه باید به آن توجه كرد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت اظهار نمود: باید به جایگاه نقش مردم، شوراها، امامان جمعه و فرهنگ سازی مناسب توجه ویژه كرد.
وی بیان كرد: نخستین عامل اجرای نظام ارجاع و پزشكی خانواده در دنیا بحث اقتصاد سلامت و عدالت در سلامت است. چرا ما گرفتار مشكل هستیم؟ هر چه در حوزه درمان هزینه نماییم باز هم كم است. باید برگردیم سرچشمه را كنترل نماییم و نقش دروازه بانی سطح یك را تقویت نماییم.
رییسی اشاره كرد: باید ساماندهی درستی در جهت عدالت در حوزه خدمات در نظام سلامت صورت گیرد. یكی از مهم ترین كارهای نظام ارجاع و پزشكی خانواده این است كه بازگشت بیمار به متخصص و فوق تخصص را ساماندهی كند.
معاون بهداشت وزارت بهداشت عنوان كرد: لزوم دارد كه در نظام ارجاع، بیمارانی كه واقعا به متخصص نیاز دارند، ارجاع داده شوند. برای اینكه خیلی از ویزیت ها توسط متخصصان ضرورتی ندارد و این درحالی است كه عده ای دیگر از بیماران واقعی از دریافت خدمت محروم می مانند؛ باید توقعات خودرا از هر سیستم دقیق و واقعی درنظر بگیریم.
وی اشاره كرد: باید در اصل بجای نظام ارجاع گفته شود، نظام سطح بندی ارائه خدمت. تعریف پزشك خانواده هم باید به پزشكی خانواده تغییر كند. چون بهورز، كارشناسان تغذیه و كارشناس بهداشت روان را در خود جای دارد.
اینها در خط مقدم و دركنار پزشك خدمت ارائه می دهند. معاون بهداشت وزارت بهداشت اظهار داشت: دلیل اینكه PHC ما در دنیا زبانزد بوده، این است كه بسیار دقیق طراحی شده و هیچ خدمت تكراری در آن وجود ندارد و نظام سطح بندی ارائه خدمت در آن به دقت رعایت می شود. وی ادامه داد: شبكه ارائه خدمات در روستاها كامل شده و در طرح تحول سلامت كامل كردن شبكه شهری در اولویت قرار گرفته و در این راستا، پایگاه و مراكز جامع شهری به وجود آمد.
رییسی بیان كرد: مشاركت جدی بخش خصوصی یكی دیگر از كارهای مهم در آینده است. بدون مشاركت این بخش نمی توان نظام سلامت كشور را ساماندهی كرد و در این زمینه، باید برگردیم به قانون برنامه ششم توسعه كه پاسخ ابهامات را داده است.
برنامه ششم توسعه بر نقش بیمه ها تاكید دارد و می گوید تا آخر سال دوم برنامه ششم، باید برای خرید راهبردی مبتنی بر پرونده الكترونیك با اولویت پزشك خانواده و نظام ارجاع اقدام گردد.
به گزارش وبدا، رئیسی اظهار داشت: بیمه ها طبق قانون باید به صورت الكترونیك مدارك را دریافت كرده و از این طریق هم پاسخگو باشند.
رئیسی بیان كرد: چنانچه بخش خصوصی سامانه الكترونیك داشته باشد و به ما بازخورد دهد و با سیستم ما لینك باشد، می تواند در چارچوب نظام ارجاع كارها را پیش ببرد.
وی ادامه داد: در نظام ارجاع امكان دارد تعداد بیماران بازگشت كننده به متخصصان كمتر شود، اما با ایجاد سازو كارهایی همچون بازنگری تعرفه ها می توان قیمت تمام شده را برای این پزشكان طوری تنظیم كرد كه عادلانه باشد.
گفتنی است، در این جلسه فرماندار شهرستان خمینی شهر، نماینده این شهر در مجلس شورای اسلامی، تعدادی از مدیران ارشد معاونت بهداشت وزارت بهداشت و معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشكی اصفهان حضور داشتند.




منبع:

1398/07/04
20:41:34
5.0 / 5
4424
تگهای خبر: بهداشت , بیمار , بیمه , پزشك
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱
خود درمانی خود درمانی
selftherapy.ir - حقوق مادی و معنوی سایت خود درمانی محفوظ است

خود درمانی

درمان و بهداشت